Slechts 1 op de 3 geweldslachtoffers doet beroep op Schadefonds

De week van 25 november is door de VN uitgeroepen tot Internationale Week Zonder Geweld. Dit initiatief blijkt hard nodig te zijn, want er zijn nog steeds teveel geweldsmisdrijven, óók in de regio Noord-Holland. Speciaal om de duizenden slachtoffers op jaarbasis te helpen heeft de overheid het Schadefonds Geweldsmisdrijven ingesteld. Uit onderzoek blijkt dat slachtoffers door de combinatie van een luisterend oor en de financiële tegemoetkoming de traumatische ervaring eerder en beter kunnen verwerken.

Echter doet slechts 1 op de 3 slachtoffers in Nederland een beroep op het Schadefonds. Vaak weten zij niet van het bestaan en daarom wordt er tijdens de Internationale Week Zonder Geweld aandacht gevraagd voor het Schadefonds. Op deze manier moeten steeds meer geweldslachtoffers de weg weten te vinden naar het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Het Schadefonds is er voor slachtoffers en nabestaanden van allerlei vormen van opzettelijke geweldsmisdrijven. Of het nu gaat om seksueel geweld, diefstal met geweld, bedreiging met een wapen, mishandeling of stalking. Ook als er geen dader is aangehouden of veroordeeld, kan het Schadefonds een financiële tegemoetkoming geven. Belangrijk is dan wel dat kan worden aangetoond wat er is gebeurd.

Bent u zelf slachtoffer of nabestaande van een geweldsmisdrijf? Of kent u iemand die te maken heeft gehad met opzettelijk geweld? U kunt helpen door over het Schadefonds Geweldmisdrijven te vertellen. Ga voor meer informatie naar www.schadefonds.nl

Gepubliceerd: 24 november 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×