Online energieloket duurzaam wonen

Op woensdag 23 november is het regionale energieloket voor de regio Amsterdam, Amstelland en Meerlanden gestart. Woningeigenaren uit acht gemeenten in deze regio, waaronder Aalsmeer, kunnen via dit online platform eenvoudig aan de slag met energiebesparing of duurzame opwekking van energie voor hun woning.

Op www.regionaalenergieloket.nl kunnen woningeigenaren een online HuisScan doen om te bepalen wat de beste energiebesparende maatregelen zijn voor hun specifieke woning. Bewoners zien meteen wat de verwachte kosten en opbrengsten zijn van maatregelen zoals zonnepanelen en isolatie, inclusief mogelijkheden voor subsidies en financiering. De kennisbank van het energieloket bevat informatie over energiebesparende maatregelen zoals isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.

Wethouder Jop Kluis: ‘Veel woningeigenaren hebben de intentie om duurzame maatregelen te nemen maar weten vaak niet waar te beginnen. Door alle informatie op één digitaal loket te bieden, maken we het bewoners makkelijker om daadwerkelijk de stap te zetten om hun woning te verduurzamen of zelf energie op te wekken. Naast dit nieuwe regionale loket kunnen inwoners van Aalsmeer nog steeds gebruik maken van het lokale energieloket van Sienergie. Dit is elke woensdagmiddag van 15.00 uur tot 18.00 uur in het Boekhuis in de Zijdstraat open voor persoonlijke duurzame adviezen.”

Het regionaal energieloket is ontwikkeld door online platform Bleeve in samenwerking met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, Uithoorn en De Ronde Venen. In de komende maanden wordt het energieloket verder ontwikkeld en uitgebreid met lokale en regionale aanbieders.

Gepubliceerd: 24 november 2016 om 19:05 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×