VVD wil onderzoek 2e supermarkt Kudelstaart

Afgelopen donderdag stelde de VVD tijdens de commissievergadering Commissie Maatschappij en Bestuur vragen over de vestiging van een 2e supermarkt in Kudelstaart. Tijdens het wijkoverleg Kudelstaart is diverse malen gebleken dat inwoners hier behoefte aan hebben. Ook ontvingen raadsleden brieven van Kudelstaarters met het verzoek te helpen om een extra supermarkt mogelijk te maken.

“Ondernemers geven aan dat de kritische grens voor een supermarkt 4000 inwoners bedraagt. Kudelstaart heeft op dit moment ruim 9000 inwoners. Daarmee is er ruimte voor een 2e supermarkt”, aldus raadslid Teun Treur.

Op de vragen die de partij stelde, kwam maar beperkt antwoord van de wethouder. Hij ontkende niet dat er behoefte is aan een extra supermarkt, maar noemde vooral het gebrek aan ruimte voor een vestiging, gebrek aan ruimte voor parkeren en bemoeienis van de provincie als redenen waarom deze er nu nog niet is. Ook bleken er nog geen concrete plannen van ondernemers te zijn binnengekomen.

De VVD vindt dat inwoners wat te kiezen moeten hebben en ondernemers ruimte moet worden geboden als vraag en aanbod elkaar vinden. De partij wil graag de haalbaarheid van een 2de supermarkt in het belang van de inwoners in Kudelstaart onderzocht zien.

Gepubliceerd: 28 november 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×