Kinderburgemeester overhandigt rapport aan staatssecretaris

De Aalsmeerse kinderburgemeester Sophie timmert inmiddels ook al (inter)nationaal flink aan de weg. Vorige week was ze bij het Europarlement in Brussel. Afgelopen maandag overhandigde ze in Rotterdam een rapport over ‘de bijdrage van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds vanuit de ogen van kinderen’ aan staatssecretaris Jetta Klijnsma.

Het rapport werd overhandigd in het kader van een landelijke bijeenkomst voor de coördinatoren en bestuurders van de lokale Jeugdsport- en Jeugdcultuurfondsen in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

De genodigden werden ontvangen door Kees Jansma als voorzitter van het Jeugdsportfonds. Onderdeel van het programma was ook een gesprek onder leiding van Kees Jansma met Jetta Klijnsma, kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, Hugo van der Poel (directeur Mulier Instituut) en onze eigen kinderburgemeester Sophie. Het gesprek ging natuurlijk over het onderzoek, maar ook over hoe het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds kinderen kan bereiken, waarvan de ouders de bijdrage voor deelname aan cultuur en sport niet zelf kunnen betalen.

Kinderburgemeester Sophie: “Ik wil graag dat alle kinderen gelukkig kunnen opgroeien en daar hoort sport en cultuur bij. Ik vind het erg leuk om te paardrijden en te dansen en dat gun ik ook alle andere kinderen. Daarom is het erg goed dat het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds kinderen helpt om mee te doen.” Wethouder Gertjan van der Hoeven: “Ik ben geweldig trots op Sophie en ik sta elke keer weer versteld hoe goed ze al deze openbare optredens doet.”

Gepubliceerd: 29 november 2016 om 18:47 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×