DownTown Ophelia, een evenement met boodschap

Op 21 maart wordt wereldwijd de Wereld Downsyndroomdag gevierd. Het is nog ver weg, maar toch zijn Ingrid Kranenburg en Ilse Zethof al dagelijks met deze dag bezig. Ze willen aan iedereen uit Aalsmeer en omgeving laten zien dat mensen met Downsyndroom of een andere verstandelijke beperking ook mogelijkheden en talenten hebben. En daarom maakten zij op 7 november jl. in het Radio Aalsmeer programma ‘Door de Mangel’ bekend het plan opgevat te hebben om op 18 maart 2017  ‘DownTown Ophelia‘ te organiseren.

Samen met Winkeliersverening Ophelialaan organiseren ze die dag in de Ophelialaan een braderie en er vinden allerlei leuke activiteiten plaats, zoals optredens, modeshows, workshops, spelletjes voor kinderen en nog veel meer. Maar het belangrijkste voor de organisatoren is toch wel dat mensen met Downsyndroom of andere verstandelijke beperkingen die dag in het middelpunt staan. In de vele winkels in de straat, bij de horeca en de kappers en bij de braderiekraampjes gaan verstandelijk beperkten werken/helpen. “Op spectaculaire wijze vragen we aandacht voor hun talenten en willen ze kansen bieden om dit aan iedereen te laten zien”, aldus Ilse Zethof,

Veel enthousiasme
Het idee kwam van Ingrid Kranenburg, eigenaresse van kinderkledingzaak Teddy’s. Haar droom was om een modeshow of zelfs meer te organiseren voor kinderen die ‘anders’ zijn. Mike (Multi) van der Laarse stimuleerde haar om hier iets mee te doen en bracht haar in contact met de Kudelstaartse Ilsen Zethof, moeder van een 16-jarige zoon met Downsyndroom. Nadat hij mee had gelopen in de modeshow waarbij de winterlijn werd getoond, begon het balletje te rollen en het idee van DownTown Ophelia werd geboren.

Het idee werd gepresenteerd aan de winkeliers en het enthousiasme is groot. In alle zaken krijgen ze die dag de kans om te helpen. Of dat nou bij het restaurant is, de bakker, de slager, de drogist, de kappers, de supermarkt of de visboer, ze zijn overal welkom. Notaris Geert Labordus staat ook achter het idee en helpt ze een stichting op te richten, Mike ‘Multi’ zet zijn netwerk in en denkt mee, Lab35 maakt een website, Jafrem Verhuur stelt springkussens ter beschikking, Stichting Oranjecomité Aalsmeer zorgt voor de kinderspelletjes en de brandweer en de kinderboerderij zijn ook aanwezig. En hier zal het zeker niet bij blijven.

Goed doel
downtown-ophelia-logoVan verschillende kanten bieden vrijwilligers zich aan om mee te denken en te helpen, want bij zo’n groot evenement is alle hulp welkom. Denk aan verkeersregelaars, omdat de straat afgezet gaat worden, hulp voor het op- en afbouwen, begeleiden van alle kinderspelletjes, schminken etc. etc.
Naast aandacht vragen voor de talenten van mensen met een verstandelijke beperking gaat de organisatie nog een stapje verder. Ze willen door het organiseren van dit evenement de Stichting Downsyndroom (SDS) een mooi sponsorbedrag overhandigen. Er komen verschillende acties in de straat, maar er worden ook sponsors gezocht die hun financiële steentje bij willen dragen of willen helpen met hun diensten.

Binnenkort gaat de website live waar veel informatie te vinden zal zijn en waar mensen met een beperking aan kunnen geven dat ze mee willen helpen en hun wensen kenbaar kunnen maken. Maar nu is er al veel te vinden op de Facebook-pagina van DownTown Ophelia.

Foto: Stichting DownTown Ophelia

Gepubliceerd: 19 december 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×