Kinderburgemeester Sophie in SamSam

SamSam is een tijdschrift voor wereldwijze kinderen dat op veel basisscholen wordt verspreid. Zij hebben onlangs een reportage gemaakt over een dag uit het leven van onze kinderburgemeester Sophie. De bekende SpangaSacteur Raymi Sambo was de sparring partner van Sophie tijdens de foto opnamen.

Reportage
Sophie en de crew van SamSam waren afgelopen donderdagochtend al vroeg op pad. Eerst werden er foto’s op het gemeentehuis gemaakt, waar Sophie wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven ontmoette.
Vervolgens ging het hele gezelschap in rap tempo naar de taalklassen waar een dansworkshop werd georganiseerd voor de leerlingen, Sophie en Raymi. Het plezier in het dansen spatte er in dat uurtje van af.

Taalklassen
Er zijn in Aalsmeer twee taalklassen voor kinderen die de Nederlandse taal nog niet goed machtig zijn. De leerlingen krijgen vier ochtenden in de week extra ondersteuning in het verwerven van de Nederlandse taal.
Kinderburgemeester Sophie wil graag iets extra’s doen voor vluchtelingenkinderen en die zitten ook in de taalklassen. De dansworkshop was dan ook een soort van decemberkadootje voor deze leerlingen. Het was bovendien heel attent dat Sophie voor elk kind een kerstkaart had meegenomen.

Raymi Sambo
Sophie, Raymi en de mensen van SamSam zijn daarna ook nog op bezoek geweest bij de klas van Sophie op de OBS Zuidooster om daar foto’s te nemen. Heel veel leerlingen maakten van de gelegenheid gebruik om een selfie te maken met de populaire acteur Raymi Sambo.
De SamSam met de reportage over de dag uit het leven van Sophie verschijnt in maart.

Gepubliceerd: 27 december 2016 om 13:10 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×