Bewoners Wilgenlaan knotten zelf wilgen

Een poosje geleden besloten de bewoners om de wilgen alweer na een jaar te knotten, in plaats van twee jaar te wachten. De wilgen groeien erg snel en de takken gaan over de weg hangen en dekken het licht van de lantaarnpalen af. De kettingzagen werden dus gespannen en met brandstof gevuld en zaterdag 14 januari was het zover en werd ’s morgens een begin gemaakt met het knotten van de wilgen in de Wilgenlaan. Ondanks hele gure omstandigheden was de opkomst hoog. Als er wat te doen of te vieren is in de Wilgenlaan, weten de bewoners elkaar te vinden. Er waren genoeg mensen om takken af te zagen en te knippen, de takken te verzamelen en op een grote hoop te gooien, de straat aan te vegen, enzovoort. Vele handen maken licht werk.

Vooraf was afgesproken dat een deel van de takken gebruikt zou worden om een tipi tent te bouwen, een indianen-wigwam. Zo gebeurde ook. Nadat de klus geklaard was, werd de Wilgenlaanvlag in de top van de tent gehangen. En daarmee was het plaatje compleet.
Wethouder Ad Verburg komt traditiegetrouw langs bij het wilgenknotten, maar kon niet van de partij zijn in verband met een begrafenis. Hij liet weten dat hij het een geweldig burgerinitiatief vindt: ”Het is heel mooi dat bewoners zelfredzaam werk van gemeente over nemen. De Meerlanden hoeft nu alleen nog maar de takken te versnipperen en af te voeren. Daarna kan het naar de vergistings- en biogasinstallatie.”
Bron en foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 17 januari 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×