Gevreesde infectie ook bij paarden in Aalsmeer

De binnen de paardenwereld gevreesde bacteriële infectie ‘droes‘ is nu ook in Aalsmeer uitgebroken. Op Manege De Jong aan de Mr. Jac Takkade is één paard besmet met deze besmettelijke infectie, zo melden zij via hun Facebook-pagina.

“Op het bedrijf is bij een paard droes geconstateerd. Dit paard staat al geruime tijd afgezonderd en komt niet uit de box. De paarden in de directe omgeving staan ook afgezonderd en worden door een select aantal mensen verzorgd. Door deze voorzorgsmaatregelen hopen wij deze zeer besmettelijke ziekte binnen de perken te houden’, aldus de stal.

Manege De Jong ligt vlak naast enkele andere grote maneges. Deze omliggende stallen zijn inmiddels ook geïnformeerd over de besmetting. Klanten worden gevraagd om voorlopig niet met hun paarden op pad te gaan naar andere bedrijven.
Slechts enkele weken geleden werd ook bij bedrijven in Lelystad en Friesland droes geconstateerd.

Gepubliceerd: 12 januari 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×