Halvefinalisten NK Beach Aalsmeer 2017 bekend

Verrassende uitslagen op tweede dag van nationale beachvolleybaltoernooi

Driesetters en minimale verschillen kenmerkten de tweede dag van het NK Beach Aalsmeer 2017, het Nederlands kampioenschap beachvolleybal indoor. Met opzienbarende uitslagen in de laatste poulerondes werd een veelbelovende opzet gegeven voor zinderende kwarfinales, waarin een aantal grote namen uit het nationale beachvolleybal onderuitgingen.

Sanne Keizer redt het niet
De hard aan een terugkeer werkende Sanne Keizer zag geen kans zich met beachpartner Mered de Vries voor de halve finales te plaatsen en moesten hun meerdere erkennen in het koppel Bloem/Wesselink. Marleen Ramond-Van Iersel met Manon Nummerdor-Flier, de nummers twee van de plaatsingslijst, werden gepasseerd door het als eerste geplaatste team Sinnema/Stubbe.

Gebroeders Vismans uitgeschakeld
Bij de mannen wisten de lokale helden en broers Sven en Jeroen Vismans via de herkansing door te dringen tot de kwartfinale, maar daarin bleken ze een maatje te klein voor Christiaan Varenhorst en Alexander Brouwer. Verrassend was de uitschakeling van Bouter en Van Steenis, die geen kans zagen zich te ontdoen van het koppel Blom/Penninga. De dag werd afgesloten met een zenuwslopende en zinderende driesetter tussen Daalmeijer/Spil en Boehlé/Oude Elferink, waarin het laatste koppel aan het langste eind trok.

Halve finales van het NK Beach Aalsmeer 2017, zondag 8 januari:

vrouwen:
10:30 uur: Sinnema/Stubbe – Van Driel/Schoon
11:30 uur: Bloem/Wesselink – Driessen/Meertens
15:00 uur: finale

mannen:
12:30 uur: Brouwer/Varenhorst – Boehlé/Oude Elferink
13:30 uur: Blom/Penninga – Van der Ham/Kalmeijer
16:00 uur: finale

Foto: Pim Waslander

Gepubliceerd: 7 januari 2017 om 23:31 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×