Verrassende winnaressen NK-Beachvolleybal

Zondag 8 januari werden in Aalsmeer de NK-beachvolleybal 2017 gehouden. Het decor was voor de laatste keer The Beach aan de Oosteinderweg. Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst hebben vandaag hun nationale titel geprolongeerd. De ervaren beachvolleyballers, die speciaal voor het NK weer een duo vormden, ontdeden zich in twee sets van de tieners Mees Blom (18) en Ruben Penninga (19). Het werd 21-17 en 21-19.

Verrassende kampioenen bij de dames
Bij de dames viel een verrassend duo te noteren als Nederlands kampioen. De titel ging naar Laura Bloem en Marloes Wesselink die met een wildcard deel mochten nemen aan het toernooi. In de finale waren ze de tieners Emi van Driel (16) en Raisa Schoon (15), vorig jaar derde, met 21-14, 24-22 de baas.

In 2018 nationale en internationale toppers
In de uitzending van het ‘Weekend Magazine’ vertelde Ruud Vismans dat het NK volgend jaar niet meer in Aalsmeer gehouden kan worden. “We hebben nu vijf keer het NK mogen organiseren. Den Haag is de beachvolleybalstad van Nederland en zij hebben het NK ‘geadopteerd’. De bond heeft deze datum geclaimd in Den Haag”. Maar dat betekent niet dat er volgend jaar geen beachvolleybal evenement plaatsvindt in Aalsmeer. The Beach wil zoals altijd weer met iets heel anders, iets verrassends komen. “We zijn ooit begonnen met een Dutch Open. We denken in die richting. Met nationale en internationale toppers”, aldus Ruud Vismans.

Beste volleyballers
Tijdens het beachvolleybalevenement zijn Alexander Brouwer en Lonneke Slöetjes zondag uitgeroepen tot de beste volleyballers van het afgelopen jaar. Zij kregen de Ingrid Visser Awards uitgereikt uit handen van Patsy Visser, de moeder van Ingrid. Het is de tweede keer op rij dat Slöetjes deze prijs wint.
De twee topspelers kregen de meeste stemmen van zowel de jury als het publiek. Brouwer is de derde beachvolleyballer die de award mee naar huis neemt. In de voorgaande jaren kregen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst de prijs.

Foto: Pim Waslander

 

Gepubliceerd: 8 januari 2017 om 18:19 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×