Jordy Buskermolen wint Egmond-Pier-Egmond

Kudelstaarter Jordy Buskemolen heeft afgelopen zaterdag de zware 19e editie van de Egmond-Pier-Egmond strandrace gewonnen.

Het was een zware strijd in Egmond. Met een ijzige wind strak op kop bleef het tot Wijk aan Zee een grote groep van zo’n 100 fietsers. Pas vlak voor het keerpunt in Wijk aan Zee ontstond er een uitgestrekt lint van fietsers, waarbij Buskermolen samen met Joris Blokker de koppositie wist te pakken. Nadat de renners bij Castricum even van het strand af moesten, ging Buskemolen er alleen vandoor toen de renners het strand weer op gingen. Met de wind in de rug kon de renner uit Kudelstaart zijn voorsprong behouden en reed hij alleen naar de finish in een tijd van 1.05,53. De winnaar van het vorige seizoen, de Belg Timothy Dupont eindigde als tweede (1.06,10). Joris Blokker werd derde (1.06,11).

“Ik merkte onderweg dat ik sterk was en heb veel gehad aan Joris (Blokker)”, zei de winnaar na afloop. “Toen ik bij Castricum als eerste naar beneden kwam, heb ik even getwijfeld om op hem te wachten, maar besloot er toch alleen voor te gaan”. De 25-jarige Kudelstaarter heeft het hele seizoen geen wedstrijd buiten de top 10 gereden, maar won nooit. “Eindelijk is het gelukt. Ik zat vaak dicht bij de winst, maar dat het hier nu lukt is fantastisch!”, aldus een gelukkige Buskermolen.

Bron en foto: www.aguegmondpieregmond.nl

Gepubliceerd: 11 januari 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×