Lezing 'Stichting Oud Aalsmeer' over migratie

Maandag 30 januari houdt de Stichting Oud Aalsmeer haar jaarlijkse begunstigervergadering in de bovenzaal van De Oude Veiling. Na een verslaglegging over de activiteiten van het afgelopen jaar en de plannen voor 2017, volgt een presentatie door Jan Willem de Wijn, voorzitter van Oud Aalsmeer. Hij zal het hebben over de geschiedenis van migratie naar Aalsmeer in vroeger tijden. Zo zal hij als historisch perspectief schetsen dat de tegenwoordige circa 10 procent migranten uit met name Polen in Aalsmeer, twee eeuwen geleden werden voorgegaan door 20 procent migranten die vanuit Duitsland naar Aalsmeer kwamen. Seizoenarbeiders als turftreders, katoenblekers en grasmaaiers. Een aantal van de migranten die, vaak door huwelijk, achterbleven in ons dorp, hier stamvader werden van wat we tegenwoordig echte Aalsmeerse families noemen.

Meer info hier.

Foto: www.stichtingoudaalsmeer.nl

 

Gepubliceerd: 12 januari 2017 om 23:13 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×