Oudejaarsnacht traditioneel druk voor brandweer

De oudejaarsnacht was voor het brandweerkorps Amsterdam-Amstelland traditioneel druk. Grote incidenten deden zich echter niet voor en ondanks de vele meldingen van kleine branden, bleef het voor de brandweer beheersbaar. Tijdens de jaarwisseling rukte de brandweer, van 31 december 2016 0.00 uur tot 1 januari 2017 8.00 uur, in totaal 209 keer uit. Het betrof 132 keer een containerbrand.

De drukke en doorgaans gemoedelijke jaarwisseling werd helaas ontsiert door diverse geweldsincidenten richting de hulpverleners van de brandweer. Bij één van de incidenten kregen brandweerlieden, toen ze uit het voertuig stapten om een containerbrand te blussen, direct te maken met agressie en werden ze bekogeld met vuurwerk. Ook bij het andere incident was vuurwerk betrokken. Twee brandweermannen zijn bij het blussen van een brandende scooter op het hoofd geraakt door vuurwerk dat naar hun werd afgeschoten. Beide incidenten zijn gemeld bij de politie.

De jaarwisseling verliep in aantal uitrukken iets rustiger dan de jaarwisseling van afgelopen jaar. Tijdens de vorige jaarwisseling rukte Brandweer Amsterdam-Amstelland in hetzelfde tijdvak in totaal 255 keer uit, toen betrof het 113 keer een containerbrand. Op de afbeelding is te zien hoe de uitrukken verdeeld zijn over de veiligheidsregio, waaronder Aalsmeer en Kudelstaart.

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland

Gepubliceerd: 1 januari 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×