Rozenpenning voor Annigje Leighton-van Leeuwen

Op maandag 30 januari heeft burgemeester Nobel een Rozenpenning uitgereikt aan Annigje Leighton-van Leeuwen als blijk van waardering voor haar jarenlange inzet voor de Aalsmeerse samenleving. Mevrouw Leighton werd verrast met deze gemeentelijke onderscheiding tijdens de begunstigersvergadering van stichting Oud Aalsmeer in de Oude Veiling waar zij na 46 jaar afscheid nam als bestuurslid.

Tijdens zijn toespraak roemde de burgemeester Annigje Leighton onder meer om haar verdiensten voor stichting Oud Aalsmeer, waar zij naast penningmeester een soort vliegende keep voor de vereniging was. Ook werd zij zeer gewaardeerd werd om haar redactionele bijdragen aan verschillende publicaties van de stichting, waaronder de unieke 6-delige serie Aalsmeerse stambomenboeken. Ook de Doopgezinde Gemeente Aalsmeer en het Bindingkoor zijn Annigje Leighton erkentelijk voor haar bestuurlijke en organisatorische talenten. Daarbij maakte zij naam in de sierteeltsector. Bij haar activiteiten voor de Bloemenvaktentoonstelling Aalsmeer toonde zij zich een ware ambassadeur van Aalsmeer en de sierteeltsector.

De aanvragers van de ereblijk omschrijven Annigje Leighton als de verpersoonlijking van vrijwilligerswerk. Iemand die zich met hart en ziel inzet en altijd bereid is de handen uit de mouwen te steken. Vrijwillig maar niet vrijblijvend, want alles wat zij deed was met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een enorme betrokkenheid.

Foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 31 januari 2017 om 15:04 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×