Vernieuwde raadzaal geopend

Zaterdag 4 februari was het rond 10.30 uur een drukte van jewelste in het gemeentehuis van Aalsmeer. Veel politici, raadsleden en andere geïnteresseerden waren aanwezig in de burgerzaal. Zeer prominent aanwezig was een fotowand met o.a. allemaal foto’s van oud-burgemeesters. De vernieuwde raadzaal werd geopend door de huidige burgemeester Jeroen Nobel.

Elementen
In zijn openingstoespraak refereerde Nobel aan de ophanden zijnde verbouwing van het gemeentehuis en zijn poging de aanpassing van de raadszaal naar voren te halen: “Daar kreeg ik gelukkig de handen voor op elkaar”. In de voorbereidingen is lang nagedacht over elementen die terug moesten komen: waar komen we vandaan, de kleuren en de open democratie, transparantie naar de omgeving.

Jarenlange inspanningen
Een belangrijk nieuw aspect is dat debatten in de raadszaal rechtstreeks te volgen zijn via een website. Daarbij bedankte Nobel de lokale omroep Radio Aalsmeer voor hun jarenlange inspanningen de raadsvergaderingen uit te zenden. “De vrijwilligers kwamen dan soms uren later thuis om vervolgens te moeten vertellen dat er nog steeds niets was veranderd in deze prachtige gemeente”, aldus de burgervader.

Denk aan de kinderen
Vervolgens kwam Sophie, de kinderburgemeester aan het woord. Zij wenste iedereen veel plezier met het vergaderen in de mooie nieuwe raadzaal. “En jullie moeten ook aan de kinderen denken, wij zijn natuurlijk wel de toekomst”, gaf Sophie nog even fijntjes mee.

Signaal
Oud-burgemeester Hoffscholte noemde de gerenoveerde zaal een wereld van verschil. “Gelukkig hebben ze de schepping van architect Berghoef in hun waarde gelaten. Dat hebben ze erg goed gedaan” aldus de op één na langstzittende burgervader. De huidige burgemeester roemde voornamelijk de groene wand vol met planten. Tevens gaf hij aan dat de verbouwing een duidelijk signaal naar iedereen is dat de onafhankelijkheid van de gemeente nog altijd geborgd is. Hier in de Aalsmeerse raadszaal worden de besluiten genomen.

Een impressie van de heropening van het ‘Huis der Democratie’ kunt u hier terugluisteren.

Gepubliceerd: 4 februari 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×