Vogeldag op Boerenvreugd

Kinderboerderij Boerenvreugd Aalsmeer organiseert op zondag 12 februari het eerste evenement van 2017: de vogeldag. Dit is een dag met leuke activiteiten rondom vogels, zoals het nieuwe vogelspotspel, een leuke vogelspeurtocht en groot vogelelektro. Bezoekers kunnen in de grote verwarmde evenementen-tent voerslingers voor vogels maken, met vet, zaden en pinda’s. Natuurlijk mag iedereen de zelfgemaakte voerslinger mee naar huis nemen. De Infohoek in de Stolp is net nieuw ingericht met leerzame informatie over mussen, roodborstjes en koolmeesjes.

Nestkastje maken
Zondag bestaat ook de mogelijkheid om een nestkastje voor koolmeesjes te maken. Vrijwilligers hebben de benodigde materialen al op maat gezaagd. De kinderen kunnen met hulp van ouders en de boerderijvrijwilligers het bouwpakket in elkaar timmeren. Als het nestkastje een goed plekje krijgt in de tuin, is de kans groot dat er een koolmeespaartje in gaat nestelen. Aan het maken van de nestkastjes zijn wel kosten verbonden. Voor € 7,50 kan er getimmerd worden en neemt u een mooi zelfgemaakt nestkastje mee naar huis. Op de kinderboerderij is pinnen nog niet mogelijk. Deelname aan de overige activiteiten is gratis.
De vogeldag duurt van 11.00 tot 15.00 uur op het terrein van kinderboerderij Boerenvreugd aan de Beethovenlaan 118 in Aalsmeer.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 7 februari 2017 om 7:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×