Suppoosten kiezen favoriet kunstwerk

De Ploegh, een van de oudste en meest gerenommeerde kunstenaarsverenigingen in Nederland, is met 18 kunstenaars neergestreken in het Oude Raadhuis. Er is van alles te zien van schilderkunst, grafiek, keramiek, fotografie, tot en met glas- en beeldhouwkunst en dat in een verscheidenheid aan stijlen.

Westeindergevoel
KCA houdt het Oude Raadhuis draaiende met de inzet een grote groep vrijwilligers. Reden genoeg om een aantal suppoosten nu eens aan het woord te laten en te vragen wat hun favoriete kunstwerk is bij deze expositie. Het spits wordt afgebeten door Margreet Groot. Zij is, zo schat ze zelf, alweer een jaar of vijftien actief waarvan het grootste gedeelte als suppoost.
“Als ik nu moet kiezen uit het werk dat hier hangt, dan zijn dat de drie schilderijtjes in het halletje van Suus Kooijman. Wat zij maakt is voor mij helemaal het Westeindergevoel. Ja, dat is mijn favoriet van deze expositie”, legt Groot uit.

Kunst met hoofdletter K
Zo zijn in elk zaaltje van het Oude Raadhuis juweeltjes te bewonderen in een expositie die haar kracht vindt in de diversiteit van de kunstwerken die er te zien zijn. Kunstwerken die gemaakt zijn door de professionals van De Ploegh. Kunst met een hoofdletter K. De tentoonstelling loopt nog door tot en met 12 maart elke donderdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur, Dorpsstraat 9 Aalsmeer.

Gepubliceerd: 7 februari 2017 om 19:24 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×