VVD tegen voorstel Oude Veiling

Donderdag staat de behandeling van het agendapunt Oude Veiling op de agenda van de eerste gemeenteraadsvergadering in de vernieuwde raadzaal. Het college doet daarbij een beroep op alle politieke partijen in Aalsmeer om in te stemmen en zo te komen tot een breed gedragen plan.

Raadslid Dirk van der Zwaag laat echter middels een persbericht weten dat de VVD dit voorstel niet zal steunen. Van der Zwaag: “Natuurlijk gunnen wij het Aalsmeer dat de Oude Veiling een bruisende huiskamer van Aalsmeer gaat worden. Maar volgens het VVD-raadslid gaat het mis op het financiële vlak: “Als wij kijken naar de financiële onderbouwing zoals het college die bij de stukken heeft gedaan, dan ziet de geoefende lezer met een beetje verstand van financiën meteen dat dit een financiële gatenkaas is. Bijna elk gemeentelijk potje dat nog een beetje cultuur-, educatie- of gezondheidsgeld bevatte, is aangesproken en dan nog resteert er een jaarlijks tekort.” De VVD stelt dan ook voor om dit door een commerciële partij op te laten zetten.

U kunt de raadsvergadering van donderdag 9 februari live volgen via deze link.

Foto: www.aalsmeervandaag.nl (Arjen Vos)

Gepubliceerd: 8 februari 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×