Bijeenkomst over Westeinderhage in Kudelstaart

Al langere tijd ligt een gebied van 8 hectare tussen de Herenweg en de Bilderdammerweg ‘braak’. Na de sloop van tuinbouwkassen die hier hebben gestaan is dit gebied nu grotendeels in gebruik als weiland. Al in 2002 zijn er door vastgoedonderneming Phanos plannen ontwikkeld om in dit gebied woningbouw te ontwikkelen. Na het faillissement van Phanos in 2012 en de vastgoedcrisis is Westeinderhage als woningbouwlocatie tijdelijk buiten beeld geraakt.

De gemeente organiseert nu echter samen met Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers een participatiebijeenkomst over Westeinderhage. De gemeente heeft met dit bedrijf een intentieovereenkomst gesloten om te gaan onderzoeken of Westeinderhage ontwikkeld kan worden tot een woningbouwlocatie. Een belangrijk aspect van het haalbaarheidsonderzoek is ook een participatietraject waarbij omwonenden/belangstellenden om hun inbreng wordt gevraagd over Westeinderhage als woningbouwlocatie.

De interactieve bijeenkomst (neem smartphone/tablet met Wifi mee) vindt plaats op maandag 3 april van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Dorpshuis ‘t Podium, Kudelstaartseweg 239 Kudelstaart.

Op de participatiebijeenkomst wordt een korte inleiding gehouden door wethouder Gertjan van der Hoeven. Daarna verzorgt de projectontwikkelaar een interactieve presentatie over de mogelijke inrichting en uitstraling van het gebied. Bezoekers kunnen interactief stemmen over de getoonde beelden.

Foto: luchtfoto Westeinderhage in Kudelstaart (gemeente Aalsmeer)

Gepubliceerd: 20 maart 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×