DownTown Ophelia een succes

Zaterdag 18 maart stond winkelstraat Ophelialaan in DownTown Ophelia. In vrijwel alle winkels trof het winkelend publiek mensen met het Downsyndroom of een andere verstandelijke beperking aan. Zij lieten zien dat ook zij een kans op de arbeidsmarkt verdienen!

Ondanks het weer niet helemaal meewerkte, waren alle parkeervakken omgetoverd tot een braderie, waren er diverse optredens op het grote podium, springkussen, roofvogels en nog veel meer.

Met een werkbriefje liepen de deelnemers langs diverse ‘werkplekken’, waaronder ook het ‘glazen huis’ van Radio Aalsmeer, dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot ‘DownTown Radio’.  Tegen een kleine vergoeding werden verzoekplaatjes aangevraagd welke door de deelnemers werden ingesproken. Het waren zoveel verzoekjes dat ze niet eens allemaal gedraaid konden worden. Daarom zullen de verzoekjes a.s. zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur alsnog/nogmaals te beluisteren zijn. In een reactie halverwege de dag zei organisator Ilse Zethof voor de Radio Aalsmeer-microfoon: “Ik had nooit gedacht dat het zo groot zou worden. Het werd steeds groter. Ik ben helemaal ontroert hierdoor”.

Ondanks het weer was het best wel druk. “Iedereen was zo enthousiast dat we het volgend jaar weer willen doen”, aldus Ingrid Kranenburg. De loterij leverde 1700 Euro op en het Glazen Huis van Radio Aalsmeer 235 Euro op. Wat het totaal bedrag is geworden, wordt later bekend gemaakt.

Uiteraard kunt u de zeven uur live DownTown Radio met alle fragmenten terugluisteren via Uitzending Gemist. En op de Facebook-pagina van Radio Aalsmeer zijn vele foto’s te zien gemaakt door Mariëlle Wegman en Laurens Niezen.

Gepubliceerd: 19 maart 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×