Radio Aalsmeer via DAB+ te ontvangen

Radio Aalsmeer is sinds kort ook te ontvangen via DAB+. Dit is een Europees systeem voor gedigitaliseerde radio-uitzendingen. DAB+ maakt een storingsvrije ontvangst mogelijk, waarbij bovendien meer zenders mogelijk zijn. Een nadeel van DAB is echter wel dat de luisteraar de digitale radioprogramma’s alleen kan ontvangen met een speciaal, (nu nog) duurder, DAB-radiotoestel.

Regionale samenwerking
De lokale omroep van Ouderkerk aan de Amstel, Duivendrecht en Waver (Jamm FM) heeft een experimenteer licentie verworven bij het Agentschap Telecom. Dit betekent dat zij tot 1 juli 2017 mogen testen met DAB+. In het kader van de regionale samenwerking met de lokale omroepen uit de regio Amstelland en de Meerlanden, is ook het signaal van Radio Aalsmeer toegevoegd aan deze zender.

Experimentele uitzendingen
Onderstreept moet worden dat het nog steeds om experimentele uitzendingen gaat. Er wordt daadwerkelijk geëxperimenteerd met de mogelijkheden van DAB+, waardoor soms het signaal ook zal kunnen wegvallen. Bij een eventuele officiële vergunning kan deze ervaring worden gebruikt voor de beste dekking.

Bron: Radio Aalsmeer en Jamm FM

Gepubliceerd: 24 maart 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×