Succesvolle boomfeestdag

Afgelopen woensdag 22 maart de 60ste Nationale Boomfeestdag gevierd. Jaarlijks planten kinderen die dag gemiddeld 200.000 bomen. Wethouder Ad Verburg (Groenbeheer) plantte bomen samen met 26 leerlingen van groep 6 van basisschool “De Hoeksteen”.

Bomen verbinden
Wethouder Verburg gaf in zijn toespraak aan: “Het samen planten is heel toepasselijk, want het thema dit jaar was Bomen verbinden. In het Seringenpark werden drie Trompetbomen, één Moerascipres en één Honingboom geplant. Daardoor wordt het Seringenpark, dat ook 60 jaar bestaat, nog mooier en groener.” De kinderen waren heel enthousiast en renden naar de scheppen en bomen die klaar stonden. Ook werd nog een herinneringspaal, met daarop dat de boomfeestdag 60 jaar bestaat, in de grond gezet.

Intentie
Wethouder Verburg: “Stichting Boomfeestdag heeft het college van B en W gevraagd de intentie uit te spreken zoveel mogelijk kinderen tijdens hun basisschooltijd een eigen boom te laten planten. Wij spreken graag de intentie uit om kinderen vóór hun 12e jaar gezamenlijk zoveel mogelijk natuur- en plantervaringen te laten opdoen. Met onze Natuur- en Milieu-educatie en de kennis die we delen zijn we goed op weg.”
Na het planten gingen de kinderen weer terug naar de school en kregen ze allemaal een klein plantenkasje.

Foto: Kinderen van de Hoeksteen planten bomen (gemeente Aalsmeer)

Gepubliceerd: 23 maart 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×