Boswachter te water gooit de trossen los

Maandag 3 april gooide de varende boswachter voor het eerst de trossen los. Verantwoordelijk wethouder Jop Kluis voer op deze eerste werkdag een stukje mee met de twee boswachters, die elkaar gaan afwisselen op de Westeinderplassen en de andere waterrijke (natuur) gebieden in Aalsmeer.

Misstanden signaleren
De taken van de varende boswachter gaan vooral bestaan uit toezicht houden op de Aalsmeerse wateren en het uitvoeren van lichte beheertaken in het mooie plassengebied dat Aalsmeer rijk is. Zo valt bijvoorbeeld onder hun taak, het weghalen van overhangende takken en natuurbeheer. Daarnaast mag de boswachter ook misstanden signaleren en deze melden aan eilandeigenaren en de gemeentelijke handhavers.

Vaarvignet
Naast de aanstelling van de twee varende boswachters denkt de gemeente ook aan de inzet van mensen uit de sociale werkvoorziening die, onder aansturing van de varende boswachter, werkzaamheden in het gebied kunnen verrichten. Voor de bekostiging van de varende boswachter na de pilot periode van twee jaar onderzoekt de gemeente of het mogelijk is om in Aalsmeer een vaarvignet in te voeren.
Wethouder Jop Kluis: ‘We hebben een prachtig plassengebied in Aalsmeer maar dit moet wel op een goede manier beheerd worden. Met de aanstelling van de varende boswachter geven we hier een positieve impuls aan.’

Bron en foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 4 april 2017 om 19:01 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×