Lezing over ‘Engelandvaarders’

Op zaterdag 22 april is in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een lezing bij te wonen over de  ‘Engelandvaarders’. Vanuit Katwijk aan Zee en Scheveningen werden in de begin jaren van de Tweede Wereldoorlog veel pogingen ondernomen om rechtstreeks over zee Engeland te bereiken.

Zoon van Engelandvaarder
De presentatie toont aan de hand van beelden wat Engelandvaarders zijn, hoe zij pogingen over zee ondernamen en illustreert dit aan de hand van twee verhalen. Het persoonlijke verhaal van een mislukte poging vertelt door de zoon van een Engelandvaarder en dat van een geslaagde poging, beiden met een vouwkano.
De presentatie wordt verzorgd door: Hans Vingerling (voorzitter Stichting Monument Engelandvaarders Katwijk) en George Makowski (bestuurslid en zoon van Engelandvaarder Tolo Makowski)

Lezing
De lezing begint om 13.00 uur en is voor bezoekers van het museum gratis. Entree voor het museum kost € 3,50 voor volwassenen, €1,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis. Het museum, dat gevestigd is in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug, is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie over de collectie van het museum en het werk van de Stichting CRASH ’40-’45 kan men een kijkje nemen op www.crash40-45.nl

Gepubliceerd: 4 april 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×