Connie Fransen exposeert in gemeentehuis

Vanaf woensdag 19 april tot en met woensdag 19 juli 2017 exposeert kunstenaar Connie Fransen in het gemeentehuis. De officiële opening van deze expositie met rondleiding is woensdag 19 april om 20.00 uur in het gemeentehuis van Aalsmeer. De opening wordt verricht door gemeenteraadslid Ronald Fransen, de broer van Connie.

Elektriciteitshuisjes
Connie is autodidact. Zij volgde een masterclass bij Joop Rubens en werd geïnspireerd door het werk van beeldend kunstenaar Ted Teroo. In haar beginperiode  raakte zij gefascineerd door oude elektriciteitshuisjes (niet te verwarren met de grijze elektriciteitsmasten) die hier en daar nog voorkomen in het landschap. Daardoor geïnspireerd volgde een serie schilderijen met als voornaamste onderwerp deze huisjes, op alle mogelijke manieren uitgebeeld en veelal in rood geschilderd.

Licht, ruimte en vrijheid
Connie schildert in haar atelier en in de tuin van haar woonark. Het water rondom de woonark en met name de wijze waarop het licht op het water valt, inspireert haar. Het geeft haar schilderijen een dromerige, verstilde sfeer. Dezelfde poëtische sfeer weerspiegelt zich ook in haar portretten. Connie: “Vrijheid en ruimte is wat iedereen en alles nodig heeft. Daar gaat mijn werk over. Mijn schilderijen ademen sfeer, licht en verhalen en komen voort uit ontmoetingen en vertellen een verhaal.”

De tentoonstelling is tijdens kantooruren op de begane grond van het gemeetehuis te bezichtigen. De bovenverdieping met grote werken is niet vrij toegankelijk. Geadviseerd wordt om vanaf de benedenverdieping omhoog te kijken naar deze kunst.

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 6 april 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×