Fiqas Aalsmeer bereikt bekerfinale

Fiqas Aalsmeer is er opnieuw in geslaagd de finale van de landelijke beker te bereiken. Dinsdagavond bleek Aalsmeer in Zwartemeer met 31-28 te sterk voor Hurry-Up. Dat betekent dat Aalsmeer in de finale aantreedt tegen OCI-Lions dat Houten wist te verslaan met 33-23.

Voorsprong van vier
Hurry-Up startte voortvarend waardoor de stand halverwege de eerste helft 12-8 was, op dat moment een terechte afspiegeling.
Daarna maakte de thuisploeg drie technische fouten en scoorde Aalsmeer wel vier simpele treffers. Daarmee kwamen de gasten op gelijke hoogte. Aalsmeer speelde slim, geduldig en vond continu een gaatje om te schieten en bereikte daardoor een ruststand van 18-18.

Aalsmeer op voorsprong
Kort na rust kwam Aalsmeer voor het eerst op voorsprong (18-19) en die voorsprong liep na 10 minuten uit tot 21-24. Aalsmeer bleef geconcentreerd en georganiseerd in de dekking, en had met Marco Verbeij een prima sluitpost. Hurry-Up kwam steeds moeizamer door die dekking en had haar handen vol aan cirkelspeler Samir Benghanem en de schutters Kevin Hooijman en Remco van Dam. Zes minuten voor tijd viel de beslissing toen Aalsmeer, kort na de eigen time-out, de 26-29 scoorde, waarna de wedstrijd werd uitgespeeld door Aalsmeer en uiteindelijk de eindstand (28-31) op het scorebord stond.

De bekerfinale wordt op Hemelvaartsdag gespeeld in Almere.

Gepubliceerd: 12 april 2017