Hana Ike Battles tijdens Aalsmeer Flower Festival

Tijdens het vierde Aalsmeer Flower Festival, dit jaar op 17 en 18 juni, worden uit Japan afkomstige Hana Ike Battles gehouden. Dat zijn wedstrijden, waarin arrangeurs en bloemsierkunstenaars het tegen elkaar opnemen en het publiek de winnaar bepaalt. ‘Een nieuwe toepassing van bloemen en daarmee een verrijking en extra attractie tijdens het Festival’, vindt de organisatie.

Hana Ike Battle is boeiend
Hana Ike Battle is een nieuwe en spannende combinatie van bloemsierkunst en boeiend entertainment: twee arrangeurs nemen het vijf minuten tegen elkaar op om een spectaculair bloemstuk te maken. ‘Wij noemen het floritainment. Onder opzwepende muziek, voorzien van deskundig commentaar en na vijf minuten bepaalt het publiek wie de winnaar is. Die gaat door naar de volgende ronde’, licht Michel de Kok van de Nederlandse Hana Ike Battle-organisatie toe. Hana Ike Battle komt uit Japan, is daar een begrip geworden en er zijn plannen om binnen twee jaar een officieel wereldkampioenschap te organiseren. Hana staat voor bloem, Ike voor leven en Battle voor de passie om de beste prestatie te leveren.

Meerdere wedstrijden
De Hana Ike Battles worden tijdens het Aalsmeer Flower Festival gehouden op de Historische Tuin en tijdens het evenement op zaterdagavond ook nabij de Watertoren. Uit Japan vliegen gerenommeerde Battlers in, die het opnemen tegen Nederlandse arrangeurs. Er zijn ook Battles speciaal voor kinderen en workshops. De Kok: ‘Japan heeft een rijke traditie in de bloemsierkunst, onder meer bekend door de Ikebana. De Japanners willen de Hana Ike Battle graag internationaal uitrollen en hebben daarbij vanwege de historische banden en de spilpositie gekozen voor Nederland als partnerland.’

‘Het is een boeiende, extra en nieuwe toevoeging waardoor het Festival op 17 en 18 juni nog aantrekkelijker wordt. Een mooie aandachtstrekker op ons programma’, motiveert het Aalsmeer Flower Festival. De complete festivalkalender wordt binnenkort bekendgemaakt.

Check nu al voor meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl en www.hanaikebattle.eu

Bron: Aalsmeer Flower Festival
Foto: Tijdens de Hana Ike Battles nemen arrangeurs het met bloemen en planten tegen elkaar op.

Gepubliceerd: 10 april 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×