Verkiezingen nieuwe kinderburgemeester van start

Ook dit jaar kunnen alle Aalsmeerse kinderen die nu in groep zes en zeven zitten zich kandidaat stellen om de nieuwe kinderburgemeester van Aalsmeer te worden. De gemeente is op zoek naar een opvolger van kinderburgemeester Sophie van Raaphorst.

Kinderburgemeester zijn is leuk
Sophie: “Het is erg leuk om kinderburgemeester te zijn, je doet allemaal leuke dingen, bijvoorbeeld voor een interview naar Radio Aalsmeer. Ik was ook bij de ontvangst van Sinterklaas en ik mocht meevaren met de junior pramenrace. Je kunt ook zelf dingen voor elkaar krijgen. Wij hebben bijvoorbeeld met een groep kinderen gekookt voor ouderen. Helemaal gaaf was de dansworkshop voor vluchtelingenkinderen, vooral toen Raymi Sambo van SpangaS langskwam. Dus: zit je in groep 6 of 7 en wil je de nieuwe kinderburgemeester worden? Geef je gauw op, ga naar www.aalsmeer.nl/kinderburgemeester en vul het formulier in voor 8 mei.”

Wat gaat er allemaal gebeuren?
Deze weken bezoekt wethouder Gertjan van der Hoeven, soms samen met kinderburgemeester Sophie, alle groepen 6 en 7 van de tien basisscholen in Aalsmeer. Hij vertelt de kinderen wat het inhoudt om kinderburgemeester te zijn en maakt ze enthousiast om zich kandidaat te stellen als kinderburgemeester.

Jury selecteert
Woensdagmiddag 24 mei nodigt de gemeente alle kandidaten uit voor een leuke middag op het gemeentehuis waar ze zichzelf én hun plannen aan een jury presenteren. De jury selecteert maximaal zes kandidaten, die tussen 25 mei en 17 juni campagne voeren om kinderen te vragen op hen te gaan stemmen. Zaterdag 10 juni, tijdens de sportdag van de juniorpramenrace, kan er gestemd worden door de kinderen die aan de juniorpramenrace meedoen.

Afscheid van Sophie
Zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 14.00 uur tijdens het flowerfestival zijn de kinderverkiezingen op het Molenplein/Zijdstraat in Aalsmeer-centrum. Alle kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart in de basisschoolleeftijd mogen in een écht stemhokje hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. Op donderdag 29 juni tijdens “Bouw een Bootje” nemen we afscheid van Sophie en wordt de nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd.

Kinderburgemeester serieus genomen
Wethouder jeugd Gertjan van der Hoeven: “De gemeente Aalsmeer wil kinderen actiever betrekken bij het ontwikkelen van beleid en activiteiten. We hebben twee fantastische kinderburgemeesters gehad en we merken dat ze echt invloed hebben. We nemen de kinderburgemeesters serieus in wat ze voor elkaar willen krijgen en proberen ze overal bij te betrekken als het belang van kinderen in het geding is.”

Bron: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 10 april 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×