Houd inbrekers buiten de deur tijdens Koningsdag

Zorg dat je niet van een koude kermis thuiskomt

Koningsdag is één van de gezelligste dagen in Nederland. In je leukste oranje kleding plezier maken op de vrijmarkt of onbezorgd genieten tijdens een evenement. Maar zorg ervoor dat je niet van een koude kermis thuiskomt. Omdat veel mensen die dag niet thuis zijn, is dit óók voor inbrekers vaak een feest, zo blijkt uit gegevens van de politie. Zeker als niet alle ramen en deuren dicht zijn. Inbrekers kijken namelijk niet alleen naar wat er te halen valt, maar vooral hoe eenvoudig ze binnen kunnen komen. Maar geen nood. Met een paar eenvoudige maatregelen maak je het inbrekers al een stuk moeilijker. Zo kom je niet van een koude, maar juist van een supergezellige kermis thuis!

Een inbraak kan grote gevolgen hebben. Gestolen spullen kunnen vaak worden vervangen, maar een veilig gevoel in je eigen huis niet. Gelukkig weten we steeds beter hoe we inbrekers voor kunnen zijn. Door altijd alles af te sluiten als je de deur uit gaat. Ook al is het maar voor even. Daarnaast is het van belang om gecertificeerd hang- en sluitwerk te gebruiken. Verder blijkt uit onderzoek van de Tilburg University dat een WhatsApp-groep van buurtbewoners helpt tegen inbraken. In wijken met zo’n App-groep neemt het aantal inbraken met vijftig procent af. Ook helpt het om in de wijk waarschuwingsborden te plaatsen of raamstickers te gebruiken. Zo weten inbrekers dat er op hen wordt gelet en bedenken ze zich wel twee keer voor ze inbreken.

Met de volgende tips maak je het inbrekers niet te makkelijk:
– Doe de deur op slot en de ramen dicht (ook als je maar even weggaat)
– Breng goede buitenverlichting aan
– Zorg voor gecertificeerd hang- en sluitwerk (SKG** of SKG***) en gebruik het
– Begin een WhatsApp-groep in de buurt of neem deel aan zo’n groep
– Zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt als je weg bent
– Laat geen dure spullen in je woonkamer slingeren op zichtbare of makkelijk vindbare plekken
– Bewaar geen grote geldbedragen in huis

Kijk voor meer informatie en tips op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Gepubliceerd: 21 april 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×