Laatste serie ‘Aalsmeer Leest’ te zien in Boekhuis

Men neme een Aalsmeerder, een boek en een favoriete leesplek. Zie daar het concept van Aalsmeer Leest, een langlopende fotoserie van Monic Persoon in opdracht van het Boekhuis. Na acht jaar en precies honderd portretten hangt de laatste serie nu in de winkel.

Zo eenvoudig als het idee, zo krachtig zijn de portretten van Monic. Gedurende acht jaar fotografeerde zij elk kwartaal vijf Aalsmeerders met hun favoriete boek op een door hen zelf gekozen locatie. Dat leverde zeer uiteenlopende beelden en boeken op, die toch iets gemeen hebben: concentratie op de gezichten, weergegeven in scherpe zwart-witportretten. Soms gewoon thuis op de bank of in de tuin, soms in bed, op een boot of op een bankje in het park. Zo verschillend als de locatie zijn ook de gekozen boeken, van zwaar literair werk tot romantisch niemendalletje of lokale lectuur. De lezer bepaalt, de fotografe registreert.

Na honderd portretten komt de serie ten einde. De laatste vijf foto’s zijn nog tot de zomer te zien inhet Boekhuis aan Zijdstraat 12. Op de foto’s in deze laatste reeks staan: Ineke van Dam, Anita van Leeuwen, Astrid, Rita en Ella Breuker, Jonas en Fabian Hoffscholte en Reint Baarda. Er zijn plannen voor een expositie en een uitgave met de complete serie. De mogelijkheden daartoe worden momenteel onderzocht.

Gepubliceerd: 14 april 2017 om 22:26 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×