Aalsmeerder als rondemister naar Amstel Gold Race

De rondemissen in het wielrennen zijn een bekend fenomeen: mooie dames met korte jurkjes en hoge hakken die de winnende renners op het podium mogen feliciteren. Nieuw is echter de rondemister: knappe heren die winnende wielrensters mogen zoenen. Ingo Douwma uit Aalsmeer mag dat dit weekend doen bij de Amstel Gold Race in Limburg.

Ingeluisd
Ingo was erg verrast toen hij hoorde dat hij samen met een vriend was uitgekozen door de organisatie om de eervolle positie van rondemister te vervullen. “Ik had gisteravond ineens Leontien van Moorsel aan de lijn die mij vertelde dat wij uitgekozen zijn”, zei Douwma vrijdagvanmiddag op NH Radio.
De Aalsmeerder vertelde dat hij er eigenlijk was ingeluisd door een vriend. “Die heeft een fietsvlog. Hij heeft een filmpje van de Amstel Gold Race bewerkt en dat naar de organisatie gestuurd. Daar had hij zichzelf en mij ook tussen gezet.”

Eisenpakket
Eigenlijk voldeed Ingo helemaal niet aan de eisen van de wielerdames, vindt hij. “Ze zochten jongens van minimaal 1,85 meter lang, met een breed postuur en een baardje. Ik ben zelf slechts 1,76 meter en heb een slank wielerpostuur. Dat baardje klopt dan weer wel.” Ingo moet zich nog wel even inlezen, want morgen vertrekt hij al naar Limburg. Zo vroeg hij zich af: “Is het een zoen, twee zoenen of drie zoenen?” Ons advies? Doe er maar drie!

Bron: NH-Nieuws
Foto: Granfondo Cycling Team

Gepubliceerd: 14 april 2017 om 20:12 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×