Onderscheiding voor held Ardi Verbrugge

Op 3 april werd Ardi Verbrugge, buschauffeur bij Connexxion, onderscheiden met een oorkonde van de Vereniging tot Redding van Drenkelingen (MRD). Verbrugge ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Nobel als blijk van waardering van de MRD voor zijn reddingsactie afgelopen december. 

Op een koude decemberochtend zag buschauffeur Ardi Verbrugge op zijn route een fiets op het fietspad liggen. Hij zette de bus aan de kant, ging kijken en zag een man in het water liggen. Onmiddellijk belde hij 112 en hielp de man in de cruciale minuten totdat de hulpdiensten kwamen. De man was onderkoeld maar werd op tijd gered dankzij de oplettendheid van Ardi Verbrugge en de goede samenwerking tussen hem en de Aalsmeerse brandweer.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen wil zo veel mogelijk verdrinkingsdoden voorkomen. Dat doen zij door voorlichting te geven over het redden en reanimeren van drenkelingen en door de helden die een drenkeling gered hebben te onderscheiden.

Foto: van link naar rechts: Burgemeester Nobel, Ardi Verbrugge en zijn vrouw Brenda Calandt, Paul Fasseur van MRD (gemeente Aalsmeer).

Gepubliceerd: 3 april 2017 om 21:19 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×