Gratis zwemles voor kinderen van minima

Vanaf 1 mei 2017 kunnen kinderen van ouders met een laag inkomen gratis hun zwemdiploma A halen in zwembad De Waterlelie. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt, kan contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente.

Wethouder Gertjan van der Hoeven: “De rijksoverheid heeft extra geld ter beschikking gesteld voor ondersteuning van kinderen die opgroeien in armoede. De gemeente gebruikt dit geld onder andere voor het aanbieden van gratis zwemlessen. Aalsmeer is immers een waterrijke gemeente en wij vinden het daarom extra belangrijk dat alle Aalsmeerse kinderen de kans krijgen om zwemvaardig te zijn.”

De nieuwe regeling voor de zwemlessen is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar met ouders met een laag inkomen en een klein vermogen. In Aalsmeer geldt voor het inkomen een bovengrens van maximaal 125% van de bijstandsnorm. Ouders kunnen hiervoor contact opnemen met het Sociaal Loket.

Als een kind in aanmerking komt voor de gratis zwemlessen maakt zwembad De Waterlelie vervolgens in overleg met de ouders afspraken over de zwemlessen. Kinderen kunnen op deze manier hun Zwemdiploma A behalen.

Naast deze zwemregeling beschikt Aalsmeer over diverse regelingen voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Het betreft de volgende regelingen:

1. Regeling voor schoolgaande kinderen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Via deze regeling kunnen schoolkosten (bijvoorbeeld de ouderbijdrage) gedeclareerd worden.
2. Aalsmeerpas met deze pas krijgen inwoners én hun kinderen korting op de entree van evenementen, attracties etc.
3. Jeugdsportfonds voor contributie van een vereniging, sportkleding of attributen.
4. Jeugdcultuurfonds voor deelname aan muziek- of andere cultuurlessen en aanschaf van instrumenten of attributen.

De contacten voor een aanvraag bij het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds verlopen via hun eigen intermediairs op school. Maar uiteraard kan de gemeente ook als intermediair optreden.

Het Sociaal loket is bereikbaar via 0297-387575 of via sociaalloket@aalsmeer.nl. Ook kunt u langskomen op het gemeentehuis op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 tot 16.30 uur.

Voor meer informatie www.aalsmeer.nl/sociaalloket of www.aalsmeer.nl/minima.

Bron en foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 1 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×