Grote brand in bedrijfspand in De Kwakel

In een bedrijfsverzamelgebouw aan De Bedrijvenweg in De Kwakel heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. Vlammen sloegen uit het pand en er stegen dikke zwarte rookwolken op die in de wijde omgeving zichtbaar waren. Ook in Kudelstaart werd een penetrante ‘plasticachtige’ lucht waargenomen,

Het vuur zou zijn begonnen bij kassenbouwer Bosman Van Zaal. De rook hinderde ook het vliegverkeer, waardoor de betreffende landingsbaan niet kon worden gebruikt. Ook de N231 werd in beide richtingen afgesloten.
De brandweer zette veel mensen en materieel in en waarschuwde omwonenden ramen en deuren te sluiten. Rond 23.30 uur meldde de brandweer op Twitter de brand onder controle te hebben. Door de snelle inzet is het vuur niet overgeslagen naar omliggende panden. Waarschijnlijk kan Gerard Joling ook opgelucht ademhalen, want die meldde op Twitter dat de brand naast zijn kantoor woedde. De schade bij Bosman Van Zaal lijkt echter groot.

Gepubliceerd: 6 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×