Kinderen lopen op water en fruit de Avond4daagse uit

Maandag 12 juni start de Avond4daagse in Aalsmeer en Kudelstaart. Ook dit jaar zullen weer veel leerlingen van Aalsmeerse en Kudelstaartse basisscholen mee lopen en vier dagen achter elkaar in beweging zijn. Naast dat wandelen natuurlijk al heel gezond is, kan de Avondvierdaagse nóg gezonder worden! Hoe? Met water en fruit. Want met water en fruit loop je gezond de vierdaagse uit!

Dit jaar helpt Albert Heijn de Avond4vierdaagse tot een leuk en gezond beweegfestijn te maken. In Aalsmeer delen medewerkers van Albert Heijn tijdens de loop water en fruit uit. In Kudelstaart wordt op maandag met sponsoring van AH Kudelstaart fruit uitgedeeld en Sportservice Aalsmeer zorgt dat de JOGG watertonnen klaar staan om water te tappen. Op deze manier wordt geprobeerd kinderen te stimuleren voor water en fruit te kiezen!

Selfieactie met water of fruit
Om de kinderen te stimuleren te kiezen voor water en fruit organiseert Sportservice een speciale selfieactie. Het is aan de kinderen om een zo leuk mogelijke selfie te maken tijdens het lopen. Het stuk fruit of het flesje water moet op de foto goed zichtbaar zijn. De foto kunnen ze plaatsen op de Facebookpagina van Sportservice Aalsmeer, met vermelding van hun naam en school. Op vrijdag 16 juni wordt hier bekend gemaakt wie er met een toffe prijs vandoor gaat!

Jongeren Op Gezond Gewicht in Aalsmeer
Het in beweging brengen van kinderen en hun ouders tijdens de Avond4daagse sluit goed aan bij de JOGG-aanpak in Aalsmeer. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Niet eenmalig, maar als blijvend onderdeel van een langdurige aanpak. Inzet is om een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders/verzorgers te bevorderen. Gezamenlijk de gezonde keus normaal maken in Aalsmeer. Meer informatie: www.aalsmeer.nl/jogg

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 30 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×