Voorronde NK-knikkeren in Aalsmeer

Op woensdagmiddag 31 mei 2017 wordt een van de voorrondes voor het NK Knikkeren georganiseerd in Aalsmeer. Op het stenen handbalveld bij sporthal De Bloemhof kunnen alle kinderen in de leeftijd 6 tot en met 12 jaar uit Aalsmeer en omgeving gratis deelnemen aan het toernooi dat wordt gehouden van 13.30 tot 16.00 uur.

De organisatie van het NK Knikkeren is in handen van Sportservice Aalsmeer in het kader van JOGG, om buitenspelen te stimuleren. Sportservice Aalsmeer is ter promotie van de voorronde van het NK Knikkeren op alle scholen in Aalsmeer, Kudelstaart en Rijsenhout geweest om tijdens de pauzes en onder schooltijd met de kinderen te knikkeren en andere buitenspeelactiviteiten te doen.

Jaarlijks terugkerende buitenspeelactiviteit
Al sinds 2002 wordt het NK Knikkeren georganiseerd. In het begin deden er slechts nog enkele tientallen kinderen mee. Nu is het evenement uitgegroeid naar een evenement met duizenden kinderen. Dit oer-Hollandse spelletje is een echte buitenspeelactiviteit voor jong en oud en keert jaarlijks in de lente- en zomerperiode terug op de schoolpleinen.

Finale in Amersfoort
Van april tot en met juni worden diverse lokale kampioenschappen georganiseerd door heel Nederland en een van de voorrondes is dit jaar in Aalsmeer. De acht beste in de leeftijdscategorie tot en met negen jaar en de acht beste in de leeftijdscategorie vanaf tien jaar kwalificeren zich voor de finale op zaterdag 1 juli 2017 in Dierenpark Amersfoort.

Gratis deelname
Op de website www.nkknikkeren.nl staat het actuele speelschema van het NK Knikkeren 2017. Op deze site kunnen kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar zich gratis inschrijven voor het kampioenschap in Aalsmeer. Daarnaast is het ook mogelijk om op 31 mei om 13.15 uur bij de Bloemhof nog in te schrijven.

JOGG
JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met Sportservice Haarlemmermeer, GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, Levarht en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. Gezamenlijk maken zij de gezonde keus normaal in Aalsmeer. www.aalsmeer.nl/jogg

Gepubliceerd: 30 mei 2017 om 7:40 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×