Kudelstaartse veiling brengt €16.000 op

Om 01.15 uur zondagochtend 14 mei  hamerden veilingmeesters Gert Ubink en Dick Venema de laatste van 300 kavels af. Opbrengst: € 16.000 en ‘n beetje! Het was zaterdag enorm druk in het Kudelstaartse Dorpshuis met als resultaat een enorm bedrag voor het Kudelstaartse verenigingsleven.

Topkavels
Topper van de veiling was het kavel waarmee burgemeester Jeroen Nobel kon worden gestrikt voor een feestelijke activiteit in het dorp. De koper betaalde daar 500 euro voor. ‘Dutch Diamond’ Rick van der Kroon werd ‘gekocht’ voor 310 euro. Naast verschillende diensten, kwamen ook producten onder de hamer. De hoogste opbrengst daarvan kwam op naam van de hardhouten tuinbank van de Rabobank die 450 euro opleverde. Een kerkbank (van niet minder hard hout) uit de Kudelstaartse Sint Jan veranderde voor 300 euro van eigenaar.

Grens van 3 ton
De opbrengst van deze editie bevindt zich in de middenmoot variërend van 15.000 tot 20.000 euro. Met de 16.000 euro van de veiling is het totaalbedrag van de zeventien veilingen uitgekomen op een kleine 305.000 euro. Die grens van de drie ton werd om 00.10 uur bij kavel 228 overschreden.

Financiële steun
Het bestuur van Kudelstaart voor Kudelstaart buigt zich nu over de aanvragen van Kudelstaartse clubs die hebben aangegeven voor extra uitgaven te staan. Voorzitter Arie de Vos: “Met het nu opgehaalde bedrag kunnen we zorgen voor een financieel steuntje in de rug van de clubs in ons dorp. En dat is ook precies het doel van de veiling.” Inmiddels hebben zich al 21 clubs aangemeld voor een bijdrage in een clubproject.

Vrijwilligers
Arie de Vos prees vooral de inzet van de tientallen vrijwilligers die zich zaterdag (en de tijd daarvoor) hebben ingezet. “Ze hebben bijna letterlijk het vuur uit de schoenen gelopen om het hele logistieke proces van zo’n veilavond goed te laten verlopen. Alle vrijwilligers verdienen een zeer groot compliment!”

Foto: Jacques Oosterveer (l) krijgt van voorzitter Arie de Vos (r) een restaurantcheque van €250 (eigen foto)
Bron: Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart

Gepubliceerd: 15 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×