Week langer vliegtuiglawaai voor Aalsmeer en Kudelstaart

De werkzaamheden aan de Kaagbaan op Schiphol hebben vertraging opgelopen. De Kaagbaan is de op een na drukste start- en landingsbaan van de luchhaven. De baan wordt sinds 18 maart onderhanden genomen en krijgt nieuw asfalt met een speciale antislip-toplaag. Ook worden er 1500 lampen van de baanverlichting vervangen door een energiezuinig systeem. Er wordt nu vanuit gegaan dat het werk een week langer gaat duren. Dat betekent dat o.a. Aalsmeer en Kudelstaart zeven dagen langer met extra vliegtuiglawaai te maken krijgen.

Vegen
De werkzaamheden hadden eigenlijk komende woensdag klaar moeten zijn. “We doen er alles aan om het werk zo snel mogelijk af te ronden. Wij verwachten dat de Kaagbaan op woensdag 31 mei weer in gebruik genomen wordt. Aansluitend wordt de Kaagbaan tot dinsdag 20 juni in tien nachten geveegd.”, aldus een woordvoerder van Schiphol. Het vliegverkeer dat normaal van de Kaagbaan gebruikmaakt, wordt verdeeld over de Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan.

BAS
De luchthaven vindt het zeer vervelend voor omwonenden die langer hinder ondervinden van het groot onderhoud aan de Kaagbaan en vraagt hier begrip voor. Voor meer informatie of vragen kunnen omwonenden contact opnemen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (BAS). Dit kan via 020-6015555 of raadpleeg www.bezoekbas.nl. Hier vindt u ook data van regulier en groot onderhoud van de andere banen op Schiphol en kunt u uw klachten kwijt.

Bron en foto: www.schiphol.nl

Gepubliceerd: 22 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×