Afsluiting schoolperiode vaak ook beladen

De afsluiting van de schoolperiode is een bijzonder moment waarop ouders trots kunnen zijn op hun kind. Een moment dat voor veel kinderen een écht feestelijk hoogtepunt is, kan door kinderen van gescheiden ouders soms als pijnlijk dieptepunt ervaren worden.

Hún moment
De komende weken vinden op veel scholen de jaarlijkse eindmusicals en diploma-uitreikingen plaats. Voor ouders vaak hét moment om naar school te komen en hun kind trots op het podium te zien staan. Voor kinderen met ouders die midden in een complexe scheiding zitten, kan die avond echter een loyaliteitsstrijd opleveren.
De jongeren van Villa Pinedo, hebben een aantal open brieven aan gescheiden ouders geschreven, waarmee zij de aandacht vestigen op een voor hen belangrijke gebeurtenis: de eindmusical en de diploma-uitreiking. Het streven is dat het tijdens deze gebeurtenis niet draait om de problemen rondom de scheiding van de ouders, maar om hún moment.

Open brief
De eindmusical-brief en de eindexamen-brief zijn geschreven door de jongeren van Villa Pinedo en bedoeld om gescheiden ouders weer wakker te schudden. Quote uit de eindmusical-brief: “In mijn hoofd zie ik steeds voor me hoe jullie allebei aan een andere kant van de zaal gaan zitten en ik niet weet naar wie ik toe moet lopen als het afgelopen is. Hoe jullie niks tegen elkaar zeggen op het schoolplein. En weet ik dat de ÉÉN eigenlijk niet wil komen als de ander er ook is. Dit vind ik best moeilijk”.

Stichting Villa Pinedo
Villa Pinendo is dé plek voor kinderen van gescheiden ouders en heeft als missie om de levens van alle kinderen van gescheiden ouders positief te beïnvloeden.
Elk jaar horen ruim 70.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders gaan scheiden. Van deze scheidingen resulteert 20% in een complexe scheiding. Hier hebben dagelijks duizenden kinderen last van. Villa Pinedo is al jaren dé plek waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar steunen en ouders bewust maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Bij Villa Pinedo zijn kinderen en jongeren de adviseurs van elkaar en van ouders. Het platform biedt kinderen een online forum, buddy’s, blogs en vlogs. Ook ouders kunnen bij Villa Pinedo terecht, voor bijvoorbeeld tips van kinderen op het forum voor ouders, de online workshop en het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’.

Bron: www.villapinedo.nl

Gepubliceerd: 8 juni 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×