KinderBeestFeest: niets aan de hand, maar ga wel aan de kant

Vrijdag 9 juni is de dag die veel zieke en gehandicapte kinderen hebben aangekruist. Dan is het KinderBeestFeest, het jaarlijks besloten feest in ARTIS. Onder begeleiding van politiemotoren gaan 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, reddingsbrigade en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar de dierentuin te brengen voor een onvergetelijke avond. Sommige kinderen worden zelfs per boot vervoerd.

Niet te schrikken
Mensen die vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen zien rijden, hoeven dus niet te schrikken. Het is niet nodig om alarmnummers te bellen.
Het motto van het KinderBeestFeest is: “Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant”.

18e keer
Het KinderBeestFeest wordt dit jaar voor de 18e keer georganiseerd door de gelijknamige stichting. Ruim 1250 kinderen krijgen hiervoor een uitnodiging. Ze mogen hun ouders/ verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. Naar verwachting komen in totaal ruim 5000 gasten. De kinderen zijn uitgenodigd door ruim 42 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies Noord-Holland en Flevoland.

1500 vrijwilligers
Alle vrijwilligers die meehelpen aan deze feestavond, doen dit belangeloos en in hun vrije tijd. In totaal zijn zo’n 1500 vrijwilligers in touw om de kinderen en hun gezin een fantastisch leuke avond te bezorgen.
Het KinderBeestFeest is van 16.00 tot 23.00 uur. De dierentuin zal haar kassa’s om 17.00 uur sluiten voor het reguliere publiek en om 17.30 uur weer opengaan voor de gasten van het KinderBeestFeest.

Bron: www.kinderbeestfeest.nl

 

Gepubliceerd: 8 juni 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×