Dronken bestuurder zorgt voor vonkenregen

Woensdagnacht 7 juni keken surveillerende agenten verbaasd op toen zij op de N196 bij Aalsmeer een auto zonder verlichting over de busbaan zagen rijden. De verbazing werd nog groter toen zij zagen dat aan de voorzijde een flinke vonkenregen te zien was. Toen zij even in hun ogen hadden gewreven zagen zij dat de linker voorband van de auto compleet verdwenen was. De man achter het stuur reed op drie banden en één velg door alsof er niets aan de hand was. Wel kreeg hij door dat hij niet op de juiste rijbaan reed, waarna hij door de berm reed om alsnog op de hoofdrijbaan te komen. Dit meldde politie team Hoofdwegen Amsterdam op hun facebookpagina.

Dit merkwaardige tafereel was reden genoeg om de man een stopteken te geven om te controleren of alles wel in orde was met hem. De man negeerde het stopteken echter en probeerde te ontkomen. Er hoefde echter niet veel moeite gedaan te worden om de auto bij te houden, door de lekke band werden snelheden van slechts 30 km/u gehaald.

Na een korte en langzame achtervolging kwam de auto uiteindelijk piepend tot stilstand op een industrieterrein in Aalsmeer. De man gaf zich nog steeds niet gewonnen en probeerde aan de bijrijderskant de auto uit te vluchten. Dit kon echter voorkomen worden. Hierop ging de man op de bijrijdersstoel zitten in de hoop dat de collega’s zouden geloven dat hij niet de bestuurder van de auto was, maar een passagier. Leuk om te weten: de man zat alleen in de auto.

Uit de auto kwam direct een flinke alcohollucht waarop de man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de man ruim vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich voor de officier van justitie moeten verantwoorden.

Bron: Facebook politie team Hoofdwegen Amsterdam

Gepubliceerd: 8 juni 2017 om 21:16 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×