Bewoners Aalsmeer-Oost niet blij met plan migrantenhotels

Een groep bewoners uit Aalsmeer-Oost is op z’n zachtst gezegd niet blij met de plannen van Greenpark Aalsmeer om in de buurt van de nieuwbouwwijk een drietal migrantenhotels te vestigen. Dat meldt mediapartner RTV-Amstelveen op haar website. De actievoerders zien bij vestiging een waardedaling van hun woningen, een toenemende kans op inbraken, overlast en overmatig drank- en drugsgebruik dat voor onveiligheid kan zorgen.

De bewoners houden 20 juni een informatiebijeenkomst in de kantine van sporthal De Bloemhof die aan de Machineweg/Hornweg ligt. Hier worden plannen en acties besproken om de gemeente op andere gedachten te brengen. Deze heeft volgens de bewoners de aanvraag voor de bouw van het eerste migrantenhotel onlangs ontvangen.

De plannen voor de drie migrantenhotels bestaan al langer in Aalsmeer. Vorig jaar ontstond nog reuring rond de geplande locatie Molenvliet. Afgesproken werd dat eerst twee andere migrantenhotels zouden worden gebouwd en dat na evaluatie gaat worden gekeken of Molenvliet alsnog in aanmerking komt.  Het eerste hotel dat gaat worden gebouwd ligt aan de Japanlaan en de tweede locatie ligt aan Legmeerdijk ter hoogte van de N201.

In de brief van de bewoners is een kaartje ingesloten waaruit geconcludeerd kan worden dat het derde hotel inderdaad vlakbij de woonwijk komt te liggen. Navraag bij Green Park leert echter dat een eventuele derde locatie nog steeds Molenvliet betreft. (zie kaart)

,,Bij drie van zulke grote huisvestingscomplexen is zeker (grote) overlast te verwachten, zoals in andere gemeenten,” schrijven de verontruste bewoners echter in een brief die bij bewoners in Aalsmeer-Oost rondgaat op onder meer Whatsapp. ,,De migranten komen voor korte tijd en hebben geen binding met Nederland of onze buurt. Tweehonderd bewoners in één gebouw, zonder familie, alleen om hier te werken. Onze buurt, waar het nu nog rustig wonen is, zal zeker veranderen. Want deze mensen zullen zeker niet 24/7 in het complex blijven, maar de buurt ingaan.”

De brief:

Bron: RTV-Amstelveen

Gepubliceerd: 13 juni 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×