Van hier naar Tokio met een oude auto

Met een 17 jaar oude auto van Nederland naar Japan. Documentairemaker en schrijver Dirk Jan Roeleven vertrekt volgende week voor deze roadtrip met een 17 jaar en 500.000 kilometer oude Subaru Forester. Beginpunt is Aalsmeer, eindpunt Tokio, daar waar de automobiel ooit werd gebouwd. De reis zal zo’n zes maanden en 22.000 kilometer duren.

KLPD
Is de reis al bijzonder, de auto waarmee Roeleven en zijn partner Hester van der Vliet van Aalsmeer naar Tokio reizen, is ook een verhaal apart. De wagen werd gebouwd in 2000 en deed in zijn eerste levensjaren dienst als politieauto van de KLPD om snelheid te controleren. Later kwam het boswachtergroene verhicle in handen van een bouwbedrijf. Roeleven tikte de auto in 2007 voor vijf mille op de kop, toen met een kilometerstand van 170.000.

Inspirerende route
Inmiddels legde het voertuig ruim 500.000 kilometer af en mag het met pensioen, maar niet eerder dan dat het aan zijn makers in de fabriek nabij Tokio wordt overhandigd. Een reis van ruim 22.000 kilometer door onder meer Rusland, Kazachstan, Mongolië, Zuid-Korea en Japan. Een lange en boeiende tocht, waarbij Roeleven niet voor de kortste en snelste weg naar Tokio kiest, maar voor de meest inspirerende route, langs locaties met een verhaal. Een verhaal dat opgetekend zal worden in een boek en uitgebreid te volgen zal zijn op social media.

Belangstellenden hebben op 17 juni tussen 12.00 en 14.00 uur de mogelijkheid om het team uit te zwaaien bij Subaru Aalsmeer. Onder meer de ambassadeur van Kazachstan zal het stel er een goede reis wensen. De avonturen van Roeleven en Van der Vliet zijn te volgen op www.fromheretotokyo.nl.

Bron en foto: Subaru Nederland

Gepubliceerd: 14 juni 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×