Merel en Jantine Aalsmeerse Superjuffen

Afgelopen vrijdag is in het kinderprogramma ‘Let’s Go’ de Aalsmeerse Superjuf, of liever gezegd zijn de Aalsmeerse Superjuffen, bekend gemaakt. Gedurende enkele weken konden de Aalsmeerse en Kudelstaartse basisschoolleerlingen hun juf aanmelden voor de titel ‘Superjuf’ of ‘Supermeester’. Dat in het basisonderwijs meer juffen dan meesters werken, werd ook hier duidelijk: alle aanmeldingen betroffen juffen.

Vrijdag waren de groepen 4/5 van de Hoeksteen en 5/6 van OBS Samen Een te gast in de studio van Radio Aalsmeer. Zij hadden hun juf genomineerd voor deze bijzondere titel die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. Beide juffen werden door hun leerlingen omschreven als lief, aardig en ze mogen heel veel. “Het is toch een blijk van waardering”, aldus Merel Meijdam. Vince over zijn juf Jantine Kiep: “Ze is een erg lieve juf. Ze is bijna nooit boos”. De kinderen van juf Merel vertelden wel iets heel bijzonders over hun juf: “Als Juf Merel haar discobroek aan heeft… zet juf Merel ieder heel uur hard een liedje op in de klas en morgen de kinderen een dansje doen”.

Uiteindelijk gingen beide juffen met een oorkonde naar huis. Aalsmeer kent dus twee ‘Superjuffen’: juf Jantine en juf Merel! Al met al een reuze gezellige uitzending met louter blije gezichten. Na afloop van de uitzending antwoordde presentatrice Kim op de vraag of er volgend jaar weer een Superjuf/meester-verkiezing wordt gehouden: “Als het aan mij ligt wel!”

Foto’s: juf Jantine (l) en juf Merel (r) (foto boven). Alle kinderen van de Superjuffen in de studio (foto links onder). Jantine en Merel met hun oorkonde (foto rechts onder).

Gepubliceerd: 23 juni 2017 om 20:37 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×