Ons Tweede Thuis neemt Heliomare Zwarteweg over

Dinsdag 20 juni ondertekenden Roel de Bruijn van Ons Tweede Thuis (OTT) en Patricia Esveld van Heliomare in het bijzijn van wethouder Ad Verburg de overdracht van de locatie Heliomare. OTT neemt deze locatie over van Heliomare en krijgt daarmee ook een andere naam. ‘Mendel’ is de naam geworden, naar de bekende bioloog van de Mendelstraat die vlakbij ligt. De cliënten vonden het tijd voor een nieuwe naam en hebben deze zelf bedacht.

Minder gericht op dagbesteding
Wethouder Verburg: “De overdracht van ‘Heliomare’ naar ‘Ons Tweede Thuis’ is heel belangrijk voor de continuïteit in de zorg. Als gemeente ondersteunen wij dit. We kennen beide organisaties goed. Dus we hebben er vertrouwen in dat het goed is voor de cliënten.” ‘Heliomare’ gaat zich meer richten op dienstverlening op het gebied van wonen, arbeidsintegratie, onderwijs en revalidatie en sport en minder op dagbesteding. ‘Ons Tweede Thuis’ neemt in totaal 450 cliënten over, ook in Amsterdam en Haarlem. In Aalsmeer gaan 190 cliënten over.

Foto: v.l.n.r.: wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg, Voorzitter van de Raad van Bestuur bij ‘Ons Tweede Thuis’ Roel de Bruijn, Mieke van Arem vestigingsmanager en Patricia Esveld voorzitter van de raad van bestuur van ‘Heliomare’
Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 23 juni 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×