Molen De Leeuw lid van Ambachtelijk KorenmolenaarsGilde

Tijdens het Flower Festival viert Korenmolen De Leeuw zijn 154 verjaardag. Dit jaar is wel een heel bijzondere verjaardag. De molen is dit jaar namelijk toegetreden tot het Ambachtelijk KorenmolenaarsGilde (AKG). Zaterdag 17 juni om 12.00 uur vindt de onthulling plaats van het daarbij behorende AKG-schild door wethouder Jop Kluis.

Uitstekende kwaliteit
Het lidmaatschap van het Ambachtelijk KorenmolenaarsGilde betekent dat de molen wordt bediend door molenaars die door het gilde zijn opgeleid. Voor de klanten betekent dat dat het meel van uitstekende kwaliteit is en dat het onder hygiënische regels wordt geproduceerd. Jaarlijks worden van de bij het AKG aangesloten molens het graan en het meel uitvoerig in een laboratorium getest op kwaliteit en zuiverheid.

Maalmarathon
Daarnaast houden de aangesloten molenaars elkaar tijdens regelmatige bijeenkomsten scherp over alle facetten van dit specialistische beroep. Twee van de Aalsmeerse molenaars hebben deze opleiding met succes afgerond, waardoor molen De Leeuw tot het gilde konden toetreden.
Traditie getrouw is er komende weekend ook een maalmarathon waarbij van zaterdagmorgen tot zondagmiddag non-stop met de molen zal worden gedraaid, dus ook ’s nachts, waarbij het publiek van harte welkom is voor een bezoek.

Bron en foto: Korenmolen De Leeuw  (www.molendeleeuw.nl)

Gepubliceerd: 13 juni 2017 om 13:04 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×