OM eist werkstraf tegen raadslid Bram H.

In een bizarre rechtszaak vanmiddag in de rechtbank aan de Parnassusweg heeft het Openbaar Ministerie een werkstraf van 240 uur geëist tegen Bram H. Ook hoorde de Aalsmeerse politicus zes maanden voorwaardelijk tegen zich eisen als hij binnen twee jaar weer de fout in gaat. Dit meldt www.aalsmeervandaag.nl vrijdagavond.

Nieuwe feiten
Tijdens de zaak die ruim drie en een half uur in beslag nam, kwamen tal van feiten boven tafel die tot voor kort nog onbekend waren gebleven. Afgezien van de identiteitsfraude waarmee Heijstek zich voor andere personen uitgegeven zou hebben, passeerden ook verschillende zaken de revue die geschaard kunnen worden onder seksuele chantage.

Overduidelijk bewijs
De bewijslast voor genoemde delicten was in veel gevallen niet heel erg overtuigend en duidelijk moeizaam tot stand gekomen, waarmee het lange wachten op deze rechtszaak verklaard kan worden. Met name de vondst van een SIMkaart in een telefoon die bij H. was gevonden, was voor het OM overduidelijk bewijs dat H. schuldig is.

Depressief
Mediapartner NH-Nieuws meldt dat H. op alle mogelijke manieren heeft geprobeerd onder de beschuldigingen uit te komen, waarna hij de rechter vertelde dat hij lange tijd depressief is geweest. Ook claimde hij dat hij daar inmiddels ‘volledig van genezen’ is. De rechter geloofde H. niet op z’n woord en verzocht hem bewijs aan te leveren waaruit blijkt dat zijn toestand momenteel stabiel is. Omdat H. dat bewijs niet had, stelde de rechter voor dat hij zich psychologisch laat onderzoeken.
H. voelde daar niets voor, want met uitzondering van zijn eigen behandelaar vertrouwt hij niemand. “Alleen als ik verplicht word, werk ik mee”, beet hij de rechter toe.

Op 16 juni hoort H., die op dit moment nog in functie is als raadslid voor Het Aalsmeers Collectief, of en zo ja welke straf hij krijgt.

Bronnen: www.aalsmeervandaag en www.nhnieuws.nl

Gepubliceerd: 2 juni 2017 om 21:20 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×