Zonnig Flower Festival een lust voor het oog

Een kleurrijk weekend vol bloemen en planten, kunst, muziek en lekker eten en drinken tijdens Aalsmeer Flower Festival. De 4e editie vond dit jaar plaats onder ideale omstandigheden: zonnig en lekker warm. Al zullen sommige bloemen daar misschien anders over ‘denken’. Aalsmeer is de bakermat van de sierteelt en deze fascinerende wereld viel te ontdekken op diverse bijzondere festivallocaties. Verleden, heden en toekomst gingen hier hand in hand!

Zo kon er bij de watertoren over een drijvende bloemenpromenade gewandeld worden en was het mogelijk de mooiste watertoren van het land te beklimmen en zo te ontdekken hoe bloemen kunstenaars inspireren tot weergaloze kunst. Tijdens het festival viel er in de Historische Tuin  een schitterende tentoonstelling van de nieuwste rozensoorten te bewonderen. Ook werden er Hana Ike Battles gehouden: snelle wedstrijden tussen bloemartiesten naar Japans voorbeeld. Het Molenplein, een leuke pleintje aan de voet van de 150 jaar oude korenmolen, maar ook midden in de hoofdwinkelstraat van Aalsmeer. Tijdens het festival werd het plein aangekleed met bloemen en planten en waren er allerlei activiteiten voor jong en oud. En dit is nog maar een greep uit de vele evenementen van dit zonnige weekend.

Natuurlijk was Radio Aalsmeer er ook weer bij. Het programma ‘Weekend Magazine’ zond live uit vanuit de locatiestudio bij de watertoren. En ook ging onze huisfotograaf Laurens Niezen opnieuw voor u op pad en schoot de onderstaande zomerse plaatjes.

Foto’s: Laurens Niezen

Gepubliceerd: 18 juni 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×