Een 'Dopper' voor alle basisschoolverlaters

Dinsdag 4 juli en woensdag 5 juli hebben de wethouders Jop Kluis en Ad Verburg samen met Ton Harte van de Wereldwinkel een bezoek gebracht aan alle leerlingen uit groep 8. Voor elke schoolverlaters brachten ze een mooi Dopperflesje mee.

Veranderingen
Er gaat volgend schooljaar veel veranderen voor de schoolverlaters van groep 8. Nieuwe leraren, nieuwe vakken, nieuwe vrienden en vaak ook verder fietsen. Dat is nogal wat en dat wilde de gemeente Aalsmeer niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben Jop Kluis en Ad Verburg aan alle leerlingen van groep 8 een handig Dopperflesje cadeau gegeven.

Drinkwaterprojecten
Dit flesje is niet alleen leuk, maar ook veel beter voor het milieu. Wat ook mooi is, is dat een gedeelte van de opbrengst van de Dopperflesjes naar schoon drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden gaat. Per dag worden er in Nederland meer dan 500.000 plastic flesjes weggegooid! Die belanden bij het vuilnis, maar soms ook op straat of in zee. Als we al dat plastic bij elkaar vegen ontstaat er een plastic eiland zo groot als Spanje en Frankrijk bij elkaar.

Gezonde leefstijl
Daarnaast is Aalsmeer is JOGG-gemeente. Dit staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht gemeente. We willen graag dat jongeren met plezier kiezen voor een gezonde leefstijl. Water drinken is gezonder dan gezoete drankjes. Dit kan prima in het nieuwe Dopperflesje.
Op de Facebook-pagina van de gemeente kunt u alle foto’s zien van de uitreiking.

Bron en foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 5 juli 2017 om 19:06 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×