Historische route in moderne uitvoering

Vierentwintig jaar geleden vierde de stichting Oud Aalsmeer haar 25ste verjaardag met de introductie van een historische fiets- en wandelroute langs 36 historische panden en locaties in Aalsmeer. De route kreeg de naam ‘Aalsmeer van Bovenkerk tot Calslagen’ (ABC) mee. Een wandeltocht van 15 kilometer of een fietstocht van 40 kilometer.

Met de tijd mee
De stichting Oud Aalsmeer wil laten zien dat het ook met z’n tijd mee gaat en heeft zaterdagmiddag 8 juli een geheel vernieuwde historische fiets- en wandelroute gepresenteerd. De moderne route is een volledig in kleur uitgevoerde folder met foto’s van de route en twee kaarten, een voor wandelaars en een voor fietsers.

QR-code
Alle panelen langs de route zijn vervangen en voorzien van verhelderende foto’s of historische kaarten. Bovendien zijn ze voorzien van een QR-code waarmee de bezoeker via een smartphone wordt geleid naar een webpagina met aanvullende informatie over de route of bijvoorbeeld foto’s van de binnenkant van het monument waar men voor staat.

Schoonheidsfoutje
Dat dit echter niet overal goed is gegaan, bewijzen de foto’s bij dit artikel. Het paneel halverwege Geerland in Kudelstaart staat naast een parkeerstrook midden in het gemeentelijk groen, waardoor het lastig te lezen is. En dat wordt nog moeilijker gemaakt doordat het paneel gekanteld geplaatst is. Een schoonheidsfoutje bij dit verder prachtige initiatief.

Foto’s: het paneel in Kudelstaart staat midden in een plantsoen (boven) en is gekanteld geplaatst (rechts).

Gepubliceerd: 8 juli 2017 om 23:42 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×